Vanligaste färgerna på kalsonger – fördelar och nackdelar

Kalsonger ska sitta bra och ha tyg som är så bekvämt att det inte ens märks. Vid sidan om detta kan färgen på underkläderna verka mindre viktiga. Fast kalsongernas färg kan få praktiska, estetiska och till och med mentala konsekvenser.

Trots att du inte ser dina vita kalsonger genom jeansen så kan det vara så att vetskapen om att de har en färg som du upplever som sportig och fräsch påverkar hur du känner dig. På samma sätt kanske du inte alls känner dig bekväm i en gul kalsong som du tog på dig då det var det sista alternativet.

Men vilka är de vanligaste färgerna på kalsonger? Är det svart, lila eller kanske gul?

Svarta kalsonger leder ligan tillsammans med vita underkläder

Det är svart eller vitt. I varje fall då det handlar om kalsonger. Svarta underkläder är ett klassiskt val som utstrålar elegans och stil. Den här färgen är mångsidig, passar bra under de flesta färger på kläder och är perfekt för speciella tillfällen.

Svart är också bra på att dölja fläckar och tecken på slitage. För tyska män som inte tvättar underbyxorna regelbundet är detta väldigt viktigt. Men vi har inte funnit någon statistik på att just tyska män i högre utsträckning väljer svarta kalsonger.

Nackdelar med svart är: Svart kan hålla värmen vilket kan vara obehagligt i varmare klimat. Färgen tenderar också att blekna med tiden. Detta särskilt om kalsongerna tvättas regelbundet eller utsätts för solljus. Har du svarta kalsonger ska du alltså tvätta med rätt temperatur och inte torka i solen!

Vitt är ett det andra klassiska valet som står för renhet. I varje fall om du är noga med hygien på toaletten och dessutom tvättar kalsongerna på rätt sätt. Vitt håller inte värmen som mörkare färger vilket gör det bekvämt för varmt väder. Många tycker också att detta är en sportig färg.

Nackdelar med vitt är: Vita underkläder kan lätt visa fläckar vilket gör det svårare att hålla sig fräsch och ren. Färgen kan också tappa sin vithet med tiden. Speciellt om den tvättas med mörkare färger. Kör du dina vita kalsonger med röda kläder i tvätten kan det blir rosa kalsonger av detta!

kalsonger på tork
Ljusa kalsonger kan med tiden se mindre ljusa ut…

Grå kalsonger är också med på prispallen

Grå är en neutral och mångsidig färg som fungerar bra under de flesta kläder. Det är mindre sannolikt fläckar syns på gråa kalsonger men samtidigt så blir det inte så kompakt och värmetilldragande som svart färg kan vara.

Grått anses också vara moderiktigt. Det ser bra ut helt enkelt då du kliver omkring i bara boxershortsen därhemma!

Nackdelar med grått är: I likhet med svarta kalsonger så kan gråa underkläder blekna med tiden. Det kanske inte heller erbjuder samma klassiska dragningskraft som svart eller vitt.

Blå kalsonger har fortsatt hög status

Blått, särskilt marinblått, är en populär underklädersfärg som erbjuder samma fördelar som svart och mörkgrått. Blått döljer fläckar bättre än ljusare färger och kan erbjuda en gnutta personlighet. Många tycker att det känns lite roligare med blått hellre än svart.

Nackdelar med blått: Mörkare blå färger kan dra till sig värme och djärva eller ljusa blå färger kan synas genom ljusare kläder.

Röda kalsonger kan vara mammas val

Visste du att män som regel inte köper kalsonger under större delen av sina liv? Om en gubbe du känner går omkring i röda kalsonger så kan det bero på att detta är hans mammas favoritfärg!

Röda underkläder kan göra ett djärvt uttalande och förknippas ofta med kärlek, passion och kraft. Färgen kan vara utmärkt för speciella tillfällen eller när du vill stärka ditt självförtroende. En del ser denna färg som kreativ och spännande. Andra upplever att det bara är dålig smak.

röda kalsonger
Är det mamma som har köpt dessa kalsonger?

Nackdelar med rött: Rött kan lätt färga av sig på andra plagg i tvätten. Speciellt om det är en starkare nyans. Det kan också visa sig genom ljusare kläder. Om du har ett par tunnare chinos så kommer dina röda kalsonger att synas igenom tyget.

Lite mer omkring tryck och mönster…

Tryckta eller mönstrade underkläder möjliggör lite mer liv och rörelse i designen. Många tycker om att skaffa kalsonger med en huvudfärg som gillas och så ett mönster som gör att de ändå känns unika.  Alternativen är oändliga. Det finns kalsonger med ränder, prickar, rutor, djurmotiv och mer.

Nackdelar med mönster: Tryck och mönster kan bli omoderna och vissa känner att det lätt ser lite barnsligt ut med prickar eller katter på kalsongerna. Den här typen av kalsonger kan också vara utmanande att kombinera med lättare eller tajtare kläder på grund av synlighet.

Med detta sagt ska vi minnas att man inte bär samma kalsonger för evigt. I varje fall inte i Sverige. För de allra flesta blir det tids nog tillfälle att skaffa en ny färg med eller utan mönster eller att be mamma om att köpa en ny variant!

Här är en liten diskussion om hur ofta man ska byta underkläder: